Hägglundsområdet

Hägglundsområdet ägs av Hägglundsfastigheterna AB. I februari 2013 köptes fastigheten av BAE Systems Hägglunds AB. Vi äger och förvaltar ca 60 000 kvm i området Gullänget, Örnsköldsvik. Här finns ett stort urval av attraktiva industri- och kontorslokaler på Hägglunds anrika industriområde. Adressen är Björnavägen 41, strax norr om Örnsköldsvik.


Affärsidé

Hägglundsområdets affärsidé är att på ett långsiktigt, kvalitativt och miljömässigt sätt förvalta, äga och utveckla fastighetsbeståndet på Hägglundsområdet tillsammans med våra hyresgäster.

Vision

Utifrån affärsidén arbetar vi målmedvetet för att vi ska vara det självklara valet för företag och organisationer som är i behov av stora och anpassade industrilokaler i Norrland. Visionen är att vara den mest uppskattade och efterfrågade hyresvärden i vår nisch på marknaden.

Miljöarbete

Miljöarbetet är en naturlig och viktig del av vår verksamhet och genomsyrar allt i organisationen.

Liten organisation = snabba beslut

Vår organisation är liten vilket gör att beslutsvägarna är korta, det medför hög servicegrad och en nära relation till våra hyresgäster och vår omvärld.

Hägglundsområdets historia

I Industriell verksamhet började på Hägglundsområdet redan 1899 då Johan Hägglund startade snickeriverkstaden Hägglund & Söner. Företaget växte successivt till ett av Norrlands största verkstadsföretag.

Här tillverkades under 1900-talet bl a bussar, lyftkranar, lastmaskiner, spårvagnar, tunnelbanevagnar och flygplan. 1972 köpte ASEA Hägglund & Söner och när ASEA 1988 gick samman med Brown Boeveri skapades en jättekoncern. ABB sålde ut vissa delar, bl a Hägglunds som köptes av det brittiska bolaget Alvis som i sin tur blev uppköpt av BAE Systems.
Företaget heter idag BAE Systems Hägglunds AB och är en av världens ledande tillverkare av stridsfordon och tillverkar även andra typer av bandvagnar. BAE System Hägglunds AB är idag med sina drygt 1000 anställda en av Örnsköldsviks största arbetsgivare, och har haft stora exportframgångar på senare tid med exempelvis Bandvagn 206 och Stridsfordon 90.

NYHETER

2015-03-24
Vi vill även passa på att välkomna Nynäs Tak som flyttade in på Hägglundsområdet...
2015-03-24
Sedan 1 februari drivs anrika BOs Restaurang på Hägglundsområdet av ny ägare. Ef...
2015-03-24
 Konsultföretagen Goodtech, Inlandsluft och IBC Nord som i flera stycken re...
2013-04-10
När BAE Systems Hägglunds AB bestämde sig för att modernisera sin till ytan någo...
2013-03-02
BAE Systems Hägglunds AB är vår största hyresgäst och hyr lokaler på flera ...